top of page
stjärna_gul.png
stjärna_gul.png
stjärna_gul.png
stjärna_gul.png

Frilansjournalist

Publicister för print och webb med redaktionellt innehåll är varmt välkomna att kontakta mig för artikeljobb, enstaka eller återkommande.

Mina specialområden är 

Psykologi

Rymd

Entreprenörskap

Porträtt av personer som gått sin egen väg

Pris enligt överenskommelse.

KONTAKTA MIG
iStock_1386643491-3FJLvOhs.jpg
IMG_20220731_190520.jpg

Portfolio - artiklar

Amelia

Svenska kvinnor i rymdbranschen: Karin Nilsdotter, VD för Spaceport Sweden, och Mia Kleregård, Head of Transformation, på Swedish Space Corporation. Publicering i samband med internationella kvinnodagen i Amelia samt online hos Expressen.

Modern Psykologi

Artikel utifrån vetenskap och intervju med professor Peter Gärdenfors, entreprenör Carina Sunding och aspirerande författare Soile Lundqvist om plötsliga insikter som uppstår till exempel i duschen. Publicering i Modern Psykologi (pdf i nytt fönster).

IMG_20220731_191320.jpg
Share from Pixlr.jpg

Personal & Ledarskap

Intervju med överpsykologen och forskaren Kerstin Wentz som genomfört en studie om "job crafting" i högre ålder. Den pekar på att yrkesvägledning mitt i livet vore en bra idé för ett mer meningsfullt och hälsosamt yrkesliv och för större verksamhetsvinster. Tidningen Personal & Ledarskap.

Året Runt

Intervju med linedance-kursledaren Carina Edin som hittade dansen efter en allvarlig fallolycka för många år sedan. Linedance blev hennes rehabträning och en stor källa till glädje som kom för att stanna. Även nybörjaren Anki Fejes berättar om det positiva dansen ger henne.

Linedance blev min räddning, berättar Carina Edin på bilden
Kopia av space004.jpg
Foto: Hans Esselöv

Grundskolläraren

Artikeln Rymdträning ska väcka barnens intresse för naturvetenskap. 

Intervju med läraren och ESERO-ambassadören Jenny Jansson och personliga tränaren Fredric Lilljebjörn.

 

De har utvecklat Mission X i vilket årskurs två i Ludvika kommun under ett läsår kommer lära sig att träna och tänka som astronauter. Läs artikeln online.

 

Populär Astronomi

Profilartikel om svenska äventyrarna och entreprenörerna Tina och Tom Sjögren som driver raketbolag i Kalifornien och Sverige. Nästa äventyr - planeten Mars.

Klicka på bilden för att läsa artikeln som pdf.

IMG_20230920_131852_650~2.jpg
bottom of page