Vad gör en virtuell assistent?

Gud vad spännande det låter! Men ... vad gör en virtuell assistent?


Frågan har poppat upp i snitt varannan dag sedan jag slutade vara hemlig med vad jag ska göra som egen företagare. Jag förstår det för det är inte ett helt vanligt jobb idag.Så, vad gör en virtuell assistent då?


En virtuell assistents (VA) uppgifter kan variera väldigt mycket beroende på VA:ns kompetens och vad uppdragsgivare behöver hjälp med. Den gemensamma nämnaren är dock att allt arbete kan skötas helt platsoberoende via internet.


Tjänster/uppgifter som en VA utför kan vara t.ex.:


- skribentjobb (blogg, informationstexter, nyhetsbrev m.m.)

- ekonomi

- ta hand om mejl-korgar

- skicka inbjudningar till event

- research

- sköta bokningar (möten, resor, föreläsare, lokaler m.m.)

- andra företags sociala medierVilka kan ha nytta av en virtuell assistent och varför?


Enskilda personer, små eller mellanstora företag kan behöva stöd med t.ex. administrativa uppgifter under en kortare period för att kunna fokusera på kärnverksamheten i sina företag.


Vid arbetstoppar kan en VA vara ett lysande alternativ eftersom hen ofta snabbt kan hjälpa till och om hen innehar F-skattsedel uppstår inga arbetsgivaravgifter. Inte heller blir det ett problem med att rymma en extra person på arbetsplatsen eftersom VA:n jobbar på distans.


ELLER så kan uppdragsgivarna ha långsiktiga/regelbundet återkommande samarbeten med sin VA. Allt beror så klart på vilka behov som finns. Virtuella assistenter blir allt vanligare i Sverige och i t.ex. USA har yrket funnits länge och är utbrett.


Jag hoppas att alla som tyckte att "virtuell assistent" lät mystiskt har fått en något klarare bild nu. Nästa gång ska jag berätta lite mer om mitt företag Rigel och varifrån namnet kommer. Hoppas att du hänger med!


/Anneli

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Värdeord. Låter det inte skittråkigt och fyrkantigt och alldeles, alldeles ... dötrist? Igår lyssnade jag på en av mina favoritpoddar - Sunshinepodden - i vilken Anna Moore var gäst. Hon är expert på