Skriva är guld

"Tala är silver, tiga är guld."


Ordspråket kommer från Bibeln om jag inte missminner mig. En ganska gammal bok ändå.


För det första tror jag att det är en jättedålig idé att sikta på att alltid tiga och om jag fick bestämma skulle ordspråket lyda:


"Tala är silver, skriva är guld."


Alla är vi olika och jag är den första att tacka de som bekvämt tar sig an rollen som talare i folksamlingar. De som dessutom skulle kunna argumentera omkull en tall i en diskussion (om träd kunde prata). Superkrafter jag önskar mig men jag har andra sådana istället.


Mina "weapons of choice" i språkanvändning är tangenter, penna och papper. Jag älskar vårt språk och att ha tid på mig när texter och budskap ska formuleras. Vi är inte bara olika i hur vi bekvämast uttrycker oss, utan även i vilket tempo vi har vid bearbetning av information. För egen del är jag långsam i diskussioner men inte trög för den sakens skull. Hoppas jag.


Att kanalisera tankar och information genom fingrarna hjälper mig i att uttrycka mig som bäst och jag skriver mycket och väldigt gärna. Så pass att jag snart håller min debutroman i handen. Där snackar vi marathon i "o-snabbt" tempo men målgången nås och passeras.


Enbart marathon håller inte i längden och därför är jag tacksam och glad för att anlitas som skribent för webbtexter och i sociala medier. Det blir lite som att utmanas i 800-meterslopp mellan långdistansprojekten. Att kort och kärnfullt skapa känslor, föra fram budskap eller information på en webbplats, i ett nyhetsbrev eller i sociala medier har sina utmaningar givet de olika formaten. Men det är också det som är roligt!


Jag kommer fortsätta att mixa silver och guld men troligtvis favorisera guldet ändå för kunders skull, för egen del och för mina blivande läsare!Ha en fortsatt fin dag!


/Anneli

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla