top of page

GPS:en inställd på globala hållbarhetsmål 2030!Jag har klurat av och och till på hur jag på ett tydligare sätt kan sträva mot de globala målen som företagare. Som privatperson har jag sedan länge några strategier som jag försöker efterleva och det spiller så klart över i företagandet. Men för några veckor sedan tog jag en ordentlig funderare på vad jag som Rigel kommunikation ska göra. Det resulterade i ett beslut om att två av målen får bli min riktning och guida arbetet som frilansjournalist och innehållsskribent.


Att tänka på alla sjutton mål samtidigt leder garanterat till att det blir bara pannkakssmet och inga färdiga pannkakor. De jag har valt att fokusera på känns rätt "lagom" att bita i som det är :-)


Mål 5: jämställdhet

Jag kommer fortsätta att skriva allra mest om kvinnliga förebilder i olika åldrar, branscher, roller och så vidare för att visa goda exempel. Och självklart är alla kön och icke-binära en viktig del i detta, så länge personerna vill vara goda krafter i arbetet för lika rätt för alla till utrymme, lön, stöd, säkerhet, respekt, självbestämmande med mera.


Mål 13: bekämpa klimatförändringarna

Det händer så otroligt mycket och bra kring till exempel teknikutveckling, innovationer och forskning både på jorden och i rymden, mitt i allt som också är ett satans elände i världen.

Detta kommer jag att jobba för att sprida kunskap om och inspiration kring. Förhoppningsvis bidrar jag med det jag kan till att få upp ögonen på folk och skapa handlingskraft. För det är exakt vad vi behöver på alla nivåer i samhället tänker jag. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Ja, du vet ...
Hur ska jag göra detta?

Det fortsätter jag fundera på och tar ett steg i taget. Med uttagen riktning är jag övertygad om att arbetet rör sig åt rätt håll, i mindre eller större etapper och med utstakande av nya delmål längs vägen. Mindre förvirring och mer handling!


Läs mer om de globala hållbarhetsmålen här och om du vill komma i kontakt med mig för att samarbeta kring dina företagsmål är du väldigt välkommen att göra det här!


Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page