Drivkrafter och Rigel

Varför väljer jag att starta en verksamhet som virtuell assistent?


De senaste tio åren har jag jobbat på Kronofogdemyndigheten och på förvaltningsdomstol. Mina tjänster har innehållit administration, registratorsfunktion och service till parter i målen/ärendena och allmänheten genom telefonsamtal, brev och e-post.

Ordning och reda, struktur, rutiner (visserligen ständigt föränderliga), lagstadgade tidsfrister, teamarbete, behandling av sekretessbelagda uppgifter m.m.


Parallellt har jag skapat och drivit ett smyckesföretag och webbutik samt skrivit mitt första skönlitterära manus. Kreativt/skapande, fritt, ensamarbete och ovisst.


Båda ovanstående aspekter av arbetslivet tilltalar mig och jag kom till en brytpunkt i livet när jag kände ett behov av att kombinera dem. Därmed föddes Rigel, mitt eget företag i vilket jag kan skapa och vara kreativ och i andra änden erbjuda tjänster som hjälper andra i sin arbetsvardag.


Varför Rigel?


Som rymdfantast seglade tankarna bokstavligt talat upp i det blå när jag funderade på vad mitt företag skulle heta. Jag fastnade för Rigel, vilket är namnet på en av de mest ljusstarka stjärnorna vi ser från jorden. Så fick det bli.


Rigel - din virtuella assistentstjärna

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Värdeord. Låter det inte skittråkigt och fyrkantigt och alldeles, alldeles ... dötrist? Igår lyssnade jag på en av mina favoritpoddar - Sunshinepodden - i vilken Anna Moore var gäst. Hon är expert på