Digital kovändning?

Kriser är ju helt fantastiskt jobbiga men de innebär även både möjlighet (och i flera fall tvång) till utveckling, som den här Covid-19-överraskningen vi alla utsatts för. Den har nog bland annat inneburit en inlärningskurva, brant som en vägg, beträffande digital närvaro och digitala samarbeten.


För mig, som jobbar hemifrån som virtuell assistent, har arbetsdagarna knappt förändrats. Jag har valt att jobba själv och hemma för att jag trivs med just det och för att det funkar väldigt bra för mig. Dock förstår jag så klart att det är en oerhörd omställning och svårighet för andra, som inte har valt detta som sitt "normala".


Det kan låta motsägelsefullt, men för mig har livet på vissa sätt blivit nästan mer socialt (om än på distans). Nu anordnas digitala AW:s och kompishäng online, vilket gör att jag nog oftare "träffar" mer folk utanför familjen, än under vardagarna innan the big C anlände.


Självklart längtar jag efter att


träffa min släkt som jag inte kramat på 2,5 månad och att t.ex. åka till Stockholm på träffarna och workshops med mitt affärsnätverk.

Men i väntan på att det blir möjligt igen (för det blir det ju), är jag otroligt tacksam för Zoom, Skype, Messenger etc. som gör att mycket fortfarande kan rulla på trots pandemin.


Samtidigt som längtan efter den gamla normaliteten, hoppas jag att den digitala boomen eller kovändningen för vissa inte bara försvinner sedan. Förhoppningsvis har den gjort företag (och folk överlag) säkrare och mer öppna för de alternativ som finns till fysiska möten och platsbundenhet. Att tilltro och kunskap om fördelar med distansarbete, som jag ägnar mig åt, ska gro och stanna kvar. Att vi kan känna att vi är nära varandra och ha gemenskap trots stora fysiska avstånd.


Ta hand om dig och ha en fin början på din vecka!
25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lobbyjobba!